Min mästerkock!

niklas mat

Jag har en himla rackarns tur att jag har haffat en karl som gillar att laga mat, eftersom jag ÄLSKAR att äta men tyvärr AVSKYR att laga. Det är inte det att jag är dålig på att styra käk, tvärtom, men jag tycker bara att det är så satans tråkigt. Plus att jag blir ”mätt” av att stå i matdoften när man lagar, vilket liksom förtar glädjen när man väl ska äta.

Men! Som tur är så e Niklas en hejare i köket, och jag MÅSTE bara bjussa på receptet på den här helt fantastiska rätten som han lagade i kväll, och som är en av mina absoluta favoriträtter: Salmalaxsashimi med sojadressing och wasabikräm. Går på ca 20 minuter att få ihop, och är megasuperdupergott!

 

niklas mat 2

1 bit Salmalax
1 avocado

Sojadressing
1 schalottenlök
1 dl japansk soja
2 msk risvinäger
2 msk vatten
1 msk flytande honung
2 msk dijonsenap
3 msk olivolja
2 msk sesamolja

Wasabikräm
3 msk inlagd ingefära (gari)
1 litet knippe gräslök
1 dl crème fraiche
2–3 msk wasabi

Hacka schalottenlöken så fint du kan och vispa ihop det med de övriga ingredienserna till en jämn dressing. Häll av och strimla ingefäran fint och hacka gräslöken. Rör ihop örterna med wasabi och crème fraiche till en jämn kräm. Skär laxen och avocadon i fina skivor och lägg på ett fat. Ringla resten av dressingen över och strö över sesamfrön. Servera med wasabikrämen. Gör den här rätten, lovar att ni inte kommer ångra er.

 

niklas mat 3

Eftersom Niklas rattar så mycket god och nyttig mat till mig hela tiden, så tyckte jag att han förtjänade ett eget Mästerkocksförkläde. Så förra året fick han det här av mig i julklapp. Har använts myyyycket flitigt. Lova nu att ni testar Salmasashimin – den är magiskt god! Och nyttig! Och snygg!

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!