KONSTEN ATT GE SIG SJÄLV ENERGI, ISTÄLLET FÖR ATT STJÄLA DEN

Onsdagar betyder poddisdagar, och denna vecka bjussar jag å Jossan på ett avsnitt som tar avstamp i detta glimrande smarta citat:

”Where focus goes, energy flows”

Med det menar vi att det är viktigt att ta kontroll över sina tankar och veta var man ska rikta sin energi. 60 000 tankar (!) passerar genom vårt medvetande VARJE DYGN, och det säger sig självt att om 70% av dem är negativa – så påverkar det ens liv något oerhört.

Men lyckas man bli medveten om sina tankar och på så sätt styra åtminstone en del av dem, så kan det göra en enorm skillnad för ens välmående. Och ett steg i att ta kontrollen över sina tankar är att bli medveten om var ens fokus ligger. Är det i tankar som ”Vad sliten jag ser ut i dag”, ”Usch vilket uselt väder”, ”Jag hatar verkligen mitt jobb” etc, så BLIR man negativ.

Men lyckas man studsa bort de där trolltankarna (tänk på dem som ovälkomna surmular i bloggars kommentarsfält! ?) och istället fokusera på det som faktiskt kan GE något på ett konstruktivt plan ”I dag ska jag lägga mig tidigt så jag känner mig piggare i morgon”, ”Vad bra att jag tog på mig mina gossigaste skor och min varmaste tröja i dag”, ”På jobblunchen ska jag sätta mig och ägna 20 minuter åt att surfa runt och försöka inspirera mig själv till att hitta ett nytt jobb” så GER man sig själv energi, istället för att stjäla från sig själv.

I poddisen pratar vi också om hur man genomför förändringar, och att vi ofta misslyckas för att vi börjar i fel ände. Att vi börjar med själva genomförandet, istället för att låta tanken om en förändring landa i en känsla – som göra att man verkligen VILL genomföra förändringen. Det är först då den kan bli långvarig.

Ja, jag tror det är lättast att lyssna på poddisen, så förstår ni vad vi menar. ? Ni hittar avsnittet här, eller genom att söka på ”Josefin och Vanja” i era poddappar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!