FAMILJEPLÅTNING, DANSPREMIÄR & EN PÅMINNELSE OM VÄRLDENS MEST BEGÅVADE SÅNGERSKA

God kväll. Får visa JC i morgon, först kör vi Helgen i Bilder! Lördagen inleddes med utefrulle och ett fång färska blomster till Bara Vara.

Sen spenderade hela familjen större delen av dagen i Nacka Forum, eftersom vi ska göra ett samarbete med dem som är väldigt skoj. Jag har nämligen fått i uppdrag att skapa ett vardagsrum och en garderob för hela familjen på temat hållbarhet, SÅ kul!

Detta vardagsrum ska byggas upp i Nacka Forum den 30:e september, och då kommer även jag och Niklas och Iggy vara på plats. Inför detta så gjorde vi alltså en vlogg i lördags + att jag såklart plockade alla grejer som jag ville ha med. Hittade massa fint, som också var hållbart. Kul!

Iggy var supertaggad till en början, men att gå i butiker är inte riktigt hans favoritgrej. Så efter ett tag fortsatte jag plocka grejer på egen hand, medan Igster å la papa lekte i leklandet…

…röjde runt på BR (DEN butiken har Iggy inga problem aaaaaalls med att gå runt i, märkligt va?)…

…och åt glass. Bland mycket annat.

Medan de lekte hittade jag massor av braiga grejer på tema hållbarhet – som de här kryddpåsarna till exempel. Bättre att fylla på än att köpa nya burkar konstant.

Till garderoben haffade jag en massa fint i återvunnet läder och plagg som var gjorda av gamla PET-flaskor till exempel. Men även denna leopard. Som är hållbar med argumentet att en leopard ALDRIG blir otrendig. Man kommer vara lika fräsig i den här rackaren 2017 som 2027.

När jag plockat klart och uppdraget var utfört var vi såhär glada och tog bussen hem.

Där lekte vi med inköpet från BR (smålego, favoritsysselsättningen), och åt hämtmat till middag.

När Igster som vanligt somnat mellan oss i soffan plockades gottet fram, och vi såg säsongsavslutningen på (SJUKT BRAIGA!) Ozark.

Söndagen startade med utefrulle på Urban Deli, vårt andra hem. Jag gjorde mina klassiker: en ostmacka med jordgubb- och rabarbersylt plus massa massa gurka, samt en smörgås med majonnäs, skinka och ost. GÖTT.

Givetvis trollade Iggy fram en croissant när han ätit upp sin macka, som traditionen bjuder.

Sen gick vi hem, för på söndagen hade vi bokat in en familjeplåtning med duktiga Kajsa. Det var ETT OCH ETT HALVT år sen (!) hon plåtade oss senast, så nu var det dags att uppdatera familjeporträtten tyckte vi. Hon tog en massa bilder, ska bli så kul att se dem.

Iggy ville också plåta, och fick gå loss med vår kamera.

Han fick även ta en kik på Kajsas bamsekamera. Väääldigt spännande! Jag ville gärna ha en bild på mig och Kajsa ihop, så Iggy fick i uppdrag att knäppa den.

Den första blev såhär. Inte lysande, kanske.

Men den andra blev såhär – jättefin ju! Heja fotografgrodan!

På eftermiddagen var det dags att slinka bort till mitt gamla gymnasium – Södra Latin. Jag har nämligen anmält Iggy till en danskurs i höst, och i söndags var det dags att gå dit för första gången. Så himla roligt att gruppen höll till i min gamla skola. Ytterligare en Loop Of Life!

Dansen var superkul, tyckte både jag och Iggy! Vi fick leka dansstopp, dansa i tåg och göra en massa skojiga rörelser. Och så fick Iggy klättraklättraklättra. Han klättrade i ribbstolar, på plintar – och i omklädningsrummet.

Klättring är väldigt poppis i Iggelonis värld, lika poppis som smålego skulle jag säga.

Efter dansen delade vi på en Energizer på Joe & The Juice. Och en knäpp grej – de tar ju ens namn när man beställer, och sen ropar de ut det när det man beställt är klart. Efter några minuter ropade de ”VANJA!” och jag gick till disken. ”Nej, alltså det där är inte din juice. Det är en annan Vanja.” fick jag till svar när jag ville grabba tag i den.

”VA?!” Alltså, det har ALDRIG hänt förut. Det är ALDRIG någon som heter Vanja, förutom jag. Ropar någon ”Vanjaaaa” så är det i 100 fall av 100 mig de är ute efter. Så det var så KUL att för en gångs skull uppleva det där som Niklas upplever lite jämt å ständigt – att någon helt plötsligt heter samma sak.

Hursomhelst. Efter att vi friskat upp oss med en juice kände vi ett glass-sug. Och eftersom Stikki Nikki (som har hemgjord ekologisk glarre) ligger ett stenkast från juicebaren slank vi dit.

Iggy tog en kula vanilj (hans favorit) och jag testade deras Turkisk Yoghurt. Det är inte yoghurtglass alltså, utan gräddig glass med smak av turkisk yoghurt. Jättegod!

Väl hemma igen roade vi oss med låtsastatueringar. Den här följde med boken Lejoparden som jag fick hem i ett pressutskick häromveckan. En JÄTTEFIN bok om ett annorlunda djur på savannen som inte riktigt passar in (tips tips! Passar dock bättre för något äldre barn, ganska mycket text.). Iggy blev urgullig med en liten söndagslejopard på armen.

Till söndagsmiddag hade Mästerkocken lagat färsk pasta med champinjoner och kyckling. SÅ gott!

Och när Igster somnat avslutade vi kvällen i soffan framför dokumentären ”Can I be me” om Whitney Houston. Whitney var min absoluta favoritsångerska, och vi har henne att tacka för mycket. Hon var den första svarta sångerskan som slog igenom som en stor popidol bland den vita publiken. Hennes enorma framgångar har banat väg för grymmingar som Beyoncé och Rihanna, samt det faktum att vi numera tar för givet att det finns kvinnliga svarta artister på popens topplistor.

Mycket av materialet i dokumentären är inspelat från hennes ”My Love Is Your Love”-turné 1999. Jag såg henne då, i Globen. Hon var EPISK. Slet som ett djur på scenen (jag hade plats nästan längst fram) och svettades kopiöst för att hon jobbade så hårt. Allt smink rann av och hon fick hela tiden nya handdukar att torka sig med eftersom hon var så svettig. Det var hennes sista konserter som var bra, sen gick det bara utför tyvärr. Så glad att jag fick chans att uppleva henne live, hon var verkligen helt magisk. En sån jäkla begåvad musiker alltså.

Okej hörrni, det var det hele. Hoppas ni haft fina helger ni med!

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Gud så roligt att Iggy äntligen ska börja på dansskola! Blev lite sugen på att se dokumentären nu, är tyvärr inte så insatt i Whitneys historia men känner nu att jag borde vara det!

    Amanda 2017-09-20 00:53:02 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • Vem har gjort jackan?

    Hanna 2017-09-19 11:10:36
    Svara
  • Så mysiga bilder! Och så kul med familjefotografering!

    Josefine 2017-09-19 09:06:25 https://daystyle.se/
    Svara
  • Hej Vanja! Kollade nyss igenom JC-reklamerna. Wow vad fint det blev och herregud vad du är duktig! Monologen fick mig att rysa, håret på armarna reste sig (sådär som idoljuryn brukar beskriva känslan när någon är riktigt riktigt talangfull.).
    Jag förstår att de applåderade på inspelningen.
    Riktigt bra jobbat! Grattis! ??

    Hanna Louise 2017-09-18 20:50:32 http://hannalouise.itgirls.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!