KÄRT BARN HAR MÅNGA NAMN HETER DET JU

För ett tag sen så nämnde jag nåt om att kanske skriva ett inlägg dedikerat till Iggys alla smeknamn, och eftersom det var flera av er som uppmuntrade detta i kommentarsfältet kommer nu just precis ett sånt inlägg. Ni som tycker att sånt här kan vara bland det tråååååkigaste som finns (helt förståeligt!) får scrolla. Obs obs att ni får scrolla ganska långt, det är måååånga smeknamn på den här ungen alltså. Men okej, nu kör vi!

Iggy kallas primärt för Iggy, Igster och Grodan. Grodan, för att han såg ut som en liten groda med sina små krökta ben när han var bebis.?

På temat Igster hittar vi även avarter såsom Iggles, Iggly, Piggly, Wiggly, Iggelpiggel och Piggelwiggel. Mycket logiskt.

Mer ologiska namn kan vi dock också bjuda på. Vad sägs om Dapplarn (kommer från att han älskade mammas uppfinning Dappy-dansen när han var en mini), Dappy och Patosen (ingen aning om vad det kommer ifrån, men just Patosen används flitigt hemma när det ropas på det lilla barnet).

På senare tid har även ett helt gäng med namn som slutar på -asse utvecklats: Nasse, Frasse, Hasse. Dessutom har min lillasysters flitiga användning av benämningen ”nos” för personer hon tycker om nu även fastnat hos mig. Så Iggy får numera även stå ut med att jag kallar honom för ”min lilla nos”, ”mammas gosnos” och andra löjligheter med nostema.

”Nos” har dessutom visat sig vara utmärkt att koppla på redan befintliga smeknamn. På så vis har ”Frassenos”, ”Nassenos”, ”Dappynos” och ”Patosnos” nu även blivit vedertagna sätt att kalla på Iggys uppmärksamhet.

Jaaa, hörrni. Det var nog det. Ytterligare kreativa smeknamn är säkerligen att vänta i framtiden. Får uppdatera det här inlägget om ett år och se vad för pinsamma lockrop Iggy får utstå i lekparken hösten 2018.

Vad kallar ni era ungar? Dela gärna med er så jag slipper känna mig som den enda föräldern i universum som kallar sitt kiddo för en massa löjl.?

MVH Tjomba, Kapten Kuling samt (obs ej PK) Hizbollah.

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
  • DAPPY-DANSEN! Åh det var så KUUUUUL när vi dansade med Iggy på kontoret <3 <3
    *gråt-emojis och hjärt-emojis i mängder*

    Glammiga-Lovisa 2017-09-14 09:29:01
    Svara
  • Min son, som heter Finn, kallas allt som oftast för ’bebis-booli’, Finn-booli eller ’klickelini’. Hehe, finns INGET logiskt alls över dessa underliga smeknamn som bara vuxit sig fram… ?

    Karin 2017-09-13 08:43:20
    Svara
  • Hahaha ja är EXAKT likadan! Har tusen smeknamn på mina barn, det ena knepigare än de andra.. Men mest andvänt är Flisalisa på Julia (eftersom hon heter Felicia i andra namn), Julis bulis som sedan även utvecklats till bulan (vilket också används extremt ofta så jag behövt förklara på föris och nu även fritids).

    Philip går inte lottlös han heller… Där har vi ju uppenbart Phille som även blev Phillenkillen. Ser ett mönster i att jag rimmar dem 🙂 Men även Phillefjong konkilong användes flitigt när han var mindre. Detta utveklades såklart till Konken och konkilonken..

    Sen används både skatt och schatz (skatt på tyska) på båda barnen och såklart olika varianter på tema skatt.. ”mammas lilla kärleks skatt” tex 🙂 Även mannen har en rad smeknamn såklart 😀 😀 😀

    Angelica Zetterström - Ekomorsan 2017-09-13 08:29:34 http://www.ekomorsan.com
    Svara
  • Lo blir allt som oftast Loban som även blir lobi-schmobi, schmoba, schmoob, schmoobis, schmobi-lobi, lobi-lo, lo-lo eller grodisflodis (fråga inte har ingen aning). Ett tema tycks kunna skönjas ändå haha.

    Emmy 2017-09-12 22:36:40
    Svara
  • Hahahaha ??? Sitter här och skrattar högt för mig själv, så roligt! Vår son har vi kallat bubbis som sen övergick till pubis som inte låter jättetrevligt när man råkar säga det bland folk ?

    Jenny 2017-09-12 22:24:21
    Svara
  • Här används inte lika många smeknamn, men några har vi allt. 🙂

    Först och främst heter hon Bella, hon har alltså ett typiskt smeknamn som tilltalsnamn. Sen kallas hon även för Skrot, Lill-Fjärt, Bök och Buddha ? själv tror hon nog att hon heter ”Ajaj!”…

    Sara 2017-09-12 21:02:21 http://saraaniiilsson.blogg.se
    Svara
  • Haha, du är inte ensam om att döpa om dina nära.

    Mina syskon just nu går under namnen: Snaffson, Nonno och Nancy.
    (Heter egentligen Hugo, Anna och Elin :’D)
    Snafson- började som snuffe när han var liten, numera gått över till olika versioner som snuff, snuffson, snuffelino..
    Nonno- kallas även för Ruth, som en hyllning till gammelmormor (och olika varianter på det såklart, Rutan, Ruthie, Rutger) Och sedan skam började kallas hon för Nora, för att hon helt enkelt är lik henne. Numera Nonno för att det går snabbare att säga.

    Nancy- oklart, men tror det växt fram ur annis, annis-nannis, nanna, nannis., Nancy 😀

    Älskar smeknamn! Livet blir roligare då. Min mamma kallar mig just nu för Fröken Fransson, då hon tkr att mina ögonfransförlängningar är alldeles för långa <3

    M 2017-09-12 15:28:09
    Svara
  • Du glömde ett smeknamn – Stjälparn. Har för mig att jag sett en del YT-klipp när ni kallar honom det. 😀

    Ellen 2017-09-12 14:56:18 http://ellfi.blogg.se
    Svara
  • Min son (1 år) heter Max & kallas oftast för Maxen, maxentaxen eller helt enkelt lillfisen haha ?

    Isabell 2017-09-12 14:36:52
    Svara
  • Har inga kids än själv men kallades hela min uppväxt (och fortfarande av mina äldsta vänner) för … FIFFI!
    Till saken hör av min bästa kompis Oskar, gick under smeknamnet …. OLLA. Vi var alltså ”Fiffi och Olla” :)))))))) hahahaha. men alltså när jag var liten hade inte fiffi samma betydelse som idag………. jag kallar inte honom för Olla längre, men han kallar mig fortfarande för Fiffi, vilket ibland leder till lite förvirring… som när en av mina tjejkompisar hade fest och jag hade med honom och när folk frågade honom hur han kände värdinnan svarade han: ”jag känner henne via fiffi” ……….. 😉

    Josefin 2017-09-12 13:56:41
    Svara
  • Härligt med många roliga smeknamn! 🙂

    Emzi 2017-09-12 13:21:49 http://emmelemzi.com
    Svara
  • Jag har inget barn men eftersom jag älskar smeknamn och typ aldrig använder människors riktiga namn när jag tilltalar dom, pratar om dom osv så tänkte jag att jag kan dela med mig av dom smeknamn jag fått av min familj och mina vänner; Lovis, Loviskalavis, Lovelovson, Loggebogge, Lugge, Bagrisa (högst oklart), Bebben (när jag var tonåring) och Lasangen.

    Lovisa 2017-09-12 13:15:08
    Svara
  • Har inga barn som behöver stå ut med mina smeknamn än men desto fler familjemedlemmar och husdjur. Min bror Hannes började jag kalla för Bävern helt utan anledning för några år sedan och det håller i sig än men har även utvecklats till bäverpojken alt beaverboy (bör tilläggas att han är 19 bast….). Pappa kallas paprika eller bävern den äldre och min kille Markus kallas för bland annat Makusa, Mackan eller Makrill. Huden Elsa kallas för pälsen, pälskling, elsepelsen, råttan osv osv. Gud vad sjukt detta är…

    Johanna 2017-09-12 13:14:23
    Svara
  • Frans, Frasse, Fransen, Fransie, Frallan, Frallanbrallan, Fransiepants (?), Lill-Brallan, Fransbert, dollan, frans-bertil, frasseman

    Sara 2017-09-12 12:35:59
    Svara
  • Haha, så gulliga smeknamn!

    Josefine 2017-09-12 12:31:45 https://varmepumpeshopen.no/
    Svara
  • Mycket igenkänning, la upp liknande på Instagram för bebisen igår. Men treåringen:

    Alessa, lessie, leslie, lexie grey, lady, katten, sorken, lessie-majken, majken, majkis, gosen, liten.

    Thalia 2017-09-12 12:07:57
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!