HJÄLP! TILL VEM SKA VI SKÄNKA VÅRA PENGAR?

Rara blogoliner. Babyloonz, jag och Niklas skulle (återigen) behöva er hjälp. Som ett led i att vara ett alltigenom BRA företag som ger tillbaka till samhället beslutade vi från start att 10% av vinsten alltid skulle gå till välgörenhet.

Vi har en stående partner i detta; organisationen Reach For Change som arbetar med att förbättra livet för barn världen över. Dit går 4% av Babyloonz vinst varje år.

Utöver Reach For Change vill vi ge 3% till en organisation som arbetar för att hjälpa vår planet, och de sista 3% till mindre lokala aktörer. Och det är här ni kommer in. Kan inte ni snälla snälla hjälpa oss genom att komma med förslag på välgörenhetsorganisationer att stötta? Det vi behöver är alltså en organisation som arbetar med någon form av miljöfrågor, och några små och lokala projekt som vi kan hjälpa.

Obs obs att vi inte gör någon jättevinst (än!), så det är inga stora summor det handlar om det här året. Men vi är övertygade om att vi kommer omsätta stora pengar inom en inte alltför snar framtid, och att då ha en lista över bra välgörenhetsorganisationer att skänka pengar till vore så himla fint. 10% av vår vinst varje år kommer alltid gå till saker vi tror kan förbättra planeten och barns liv runtom i världen.

Så snälla ni – tipsa oss! Vad har ni för favoriter inom välgörenhet som känns genuina och viktiga? Det kan vara alltifrån stora organisationer till lokala eldsjälar. (Det enda kravet är att de kan fakturera oss.) Lista era tips i kommentarsfältet så vore vi väldigt tacksamma.?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
  • Hej Vanja!
    Jag jobbar på Idyllien, en välgörenhetsbutik där all vinst går till familjer med svårt sjuka barn. Snälla ta en titt, idyllien.se och idyllienhoppet.org om det låter intressant, maila oss på [email protected]
    Kram<3

    Jenny 2017-09-11 13:05:24
    Svara
  • Om man får vara fräck så vill jag gärna tipsa om stiftelsen där jag själv jobbar, Stiftlesen Läxhjälpen (www.laxhjalpen.se). En icke vinstdrivande stiftelse som med bidrag från näringslivet ger gratis läxhjälp till högstadieelever som riskerar att inte klara gymnasiebehörigheten och därmed riskerar ett liv i utanförskap. Skolorna vi är på och samarbetar med har ofta tusen andra utmaningar och ligger ofta i områden med andra problem. Vi har 90-konto och har funnits i 10 år. Läs gärna mer på hemsidan eller spana in oss på Facebook (Stiftelsen Läxhjälpen), eller mejla mig på [email protected] så kan jag berätta mer och/eller svara på frågor 🙂 oavsett vart era pengar hamnar tycker jag det är ett så otroligt fint och bra initiativ av er! Heja!

    Anna 2017-09-06 09:37:47 http://hmnvk.wordpress.com
    Svara
  • Åh, finns ju såå mycket viktigt men eftersom det handlar om barn så tänker jag barncancer fonden, eller typ SOS barnbyar, som en påminnelse för att det finns barn i världen som inte har det lika bra dom våra svenska barn!

    Caroline 2017-09-05 22:13:46
    Svara
  • Ronald Macdonald som finns runt om i Sverige. Ronald finns för oss familjer med allvarligt sjukt barn. De ser till så att familjer och syskon får det bra under vistelsen. Ordnar aktiviteter, tacokvällar ja allt möjligt. Alternativ 2 är Barncancerfonden. Allt för många barn dör i cancer. Barncancerfonden finns för hela familjen. Ordnar med bowlingkvällar för syskon och de sjuka/ Från en mamma som har barn med cancer

    Emelie Hoberg 2017-09-05 21:20:03
    Svara
  • Ecpat!

    Fifi 2017-09-05 18:02:07
    Svara
  • Just nu är det kris i Houston efter vattenmassorna och finns en hel del organisationer för barn som är utan hem, mat, hygienprodukter, blöjor osv.

    Johanna 2017-09-05 01:28:46
    Svara
  • Jättemånga fina fonder har redan listats men den jag röstar för är ”Min stora dag” 🙂 Något med/för barn känns passande <3

    Amanda 2017-09-05 01:13:58 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • så fint att ni delar med er!

    susana 2017-09-04 22:42:50 http://www.susanas.se
    Svara
  • Jag tycktermin stora dag är en bra organisation.

    alva 2017-09-04 22:20:59
    Svara
  • Hej!

    Jag har ett tips på en relativt ny förening som verkar i ett slumområde i Kenya. Föreningen drivs av eldsjälar i en liten kommun i Östergötland. Fokuset ligger på att ge barnen i samhället en meningsfull fritid. Fritidsaktiviteterna som startats upp av föreningen är fotboll, datakunskap, dans och instrumentalundervisning och sker i skolans lokaler efter skoltid. Jag har själv varit där och jobbat med dessa ungdomar och sett hur barnen växt med sina nyfunna intressen. Föreningen växer, och pengar behövs, då de mesta pengarna just nu kommer från intäkter från en second handbutik, månadsgivare och sporadiskt sponsrade pengar.
    Länk:
    http://www.kenyaforeningen.se/sv-SE

    Anna 2017-09-04 21:23:19
    Svara
  • Tycker det är sååååå viktigt med satsning i våra förorter. Det finns olika organisationer som hjälper barn och ungdomar in i samhället genom sport eller häng och det är vår framtid. vår framtid ligger i ett jämställt samhälle, inte bara mellan kön/ickekön/feminism osv utan också mellan alla olika typer av SVENSKAR oavsett hudfärg, härkomst, kultur, religion osv. Det tycker jag är värt att satsa på.

    Linnea 2017-09-04 21:19:56
    Svara
  • Tjej- och kvinnojourer! Finns runt hela landet. Ni hittar dom på unizon.se.

    Lina 2017-09-04 20:47:53
    Svara
  • Emmas skitungar! Ett barnhem i Uganda son drivs av en ung svensk tjej och lokala eldsjälar! De förtjänar massa uppmärksamhet. http://skitungarna2011.blogspot.se

    Ellen 2017-09-04 20:20:05
    Svara
  • Treskablinoll!

    C 2017-09-04 19:18:52
    Svara
  • Vi-skogen!!

    Kopierat från deras sida (så det inte blir fel):

    ”Vi-skogen planterar träd som tar människor ur fattigdom. Träd hjälper människor i östra Afrika att resa sig från fattigdom och börja tjäna pengar nog att investera för framtiden – samtidigt som de bidrar till en bättre miljö.”

    Johanna 2017-09-04 19:07:31
    Svara
  • Spädbarnsfonden ?

    Tilda 2017-09-04 19:01:28
    Svara
  • Barncancerfonden! Har själv ett barn med cancer och det finns inget vidrigare barn kan gå igenom. Allt vi som lever med det önskar är mer forskning & mer bot.

    K 2017-09-04 18:26:19
    Svara
    • Svar på Ks kommentar.

      Men ÅÅÅÅHH! Hjärtat brister. Vilket piss! Satans mardröm. Känns som att allt man vill säga blir töntigt och klyschigt, men ger mig ändå på att skicka EN MASSA cyberkramar till er familj!

      Vanja Wikström 2017-09-05 14:21:47
      Svara
  • Födelsevrålet!!!!!! Vi behöver mer pengar för att få mer eftervård och en ordntlig förlossningvård!

    Fanny 2017-09-04 18:01:22
    Svara
  • Hejsan. Såå himla härligt och fint att ni satsar på välgörenhet.
    Jag har varit 3 gånger och hälsat på ett barnhem i kathmandu, Nepal. 2011, 2012 och 2016. Och jag har med egna ögon sett hur våra bidrag och pengar kommit till nytta. Från att han varit ett barnhem där 2-3 barn fått dela säng till att de byggt en våning till på huset. Så nu finns mycket bättre sovmöjligheter och ett rum till för studier ? Nu när våra barn lever bra liv i förhållande till tidigare så är nästa mål att samla ihop pengar till att bygga upp ett nytt barnhem så att vi kan hjälpa fler föräldralösa barn.

    Min pappa är ordförande för den europeiska delen av organisationen och det är en liten förening där alla jobbar ideellt.
    Om detta är av intresse så går det bra att maila mig ? kolla in hemsidan också:

    HEM

    Jag planerar att åka dit i vinter igen om jag hittar någon billig biljett för det är verkligen det finaste man kan uppleva. All kärlek och glädje man får av barnen är rörande och helt underbar. Lyssnar på er podd och blir så peppad till att få min egen väg.

    Ha en härlig vecka ?
    Paula

    Paula 2017-09-04 18:00:34
    Svara
  • Hej!

    Jag har ett superbra tips på en ideell organisation som sätter utsatta barn i fokus. Det är organisationen VildaKidz som är verksamma i Norrbottensregionen och som består av eldsjälarna Anna och Stefan tillsammans med deras två barn. Varje år anordnar de över 200 olika kostnadsfria aktiviteter för barn och där utsatta barn prioriteras. Det kan handla om ekonomisk, social, eller fysisk utsatthet. I dagsläget hjälper organisationen runt 2000 barn som vill delta på deras olika event och aktiviteter och organisationen växer så det knakar! Jag känner själv väl till organisationen och Anna och Stefan och kan varmt rekommendera dem!

    Caroline 2017-09-04 14:51:55
    Svara
  • Känner inte till några lokala aktörer men borde finnas någon sådan organisation i stora Stockholm. Julklappar till barn som inte annars skulle få några på grund av familjens ekonomiska situation. Det skulle passa in i barntemat, vilket jag tycker ni ska satsa på.
    Bra initiativ!

    Johanna 2017-09-04 14:43:02
    Svara
  • Treskablinoll (för att stoppa det sexuella utnyttjandet av barn)
    Majblomman , Min Stora Dag,
    Friends – alla organisationer m fokus på barn

    Annars tycker jag att AldrigEnsam eller Suicidzero är organisationer som tyvärr ligger rätt i tiden.

    M 2017-09-04 14:42:20
    Svara
    • Svar på Ms kommentar.

      Glömde en av mina favoriter! ”Operation smile”, opererar barn m gomspalt i u-länder. Något som är självklart i västvärlden, men är en stor hälsorisk i utsatta länder.

      M 2017-09-04 14:47:05
      Svara
  • ”Tre ska bli noll” som b.l.a Elaine Eksvärd ligger bakom!

    Karin 2017-09-04 13:25:36 http://www.levareko.se
    Svara
  • Hej härliga Vanja! 🙂

    Vill börja med att säga hur fantastiskt jag tycker att det är att ni redan från start har bestämt att ni skänker 10% till välgörenhet. Tänk om fler tänkte så! Va mycket snabbare vi skulle kunna göra världen vi lever i lite bättre.

    Jag är engagerad i en ekonomisk förening som heter Guide2Give. Vi hjälper utsatta kvinnor på landsbygden i Uganda att kunna försörja sig själva bättre genom att sälja deras hantverk på en större marknad. Vi faller inte innanför ramen för vad du söker idag såg jag men jag ville ta chansen ändå och skriva här för jag brinner verkligen för att hjälpa dessa kvinnor och deras familjer. Vår dröm och vision är att ge dom och deras barn en värdig framtid där de har råd med mat för dagen, vård och en utbildning. Vi tror starkt på att utbildning kommer förändra världen och vill därför ge allt vi kan för att förverkliga det för våra kvinnor! Kolla in hemsidan så kanske vi hörs 🙂 www.guide2give.com

    Tack för den dagliga inspiration du ger att allt är möjligt!

    Kram Jenny

    Jenny Lindkvist 2017-09-04 12:21:33 http://www.guide2give.com
    Svara
  • Min familj driver ett barnhem i Zambia, som heter Arteco. Min mormor och morfar har sätt till att alla barnen får minst ett mål mat per dag och får gå i skola. För några år sedan byggde vi en skola, som alla barn får gå på gratis, även dom som inte bor på barnhemmet. Vi är så tacksamma för alla gåvor, de gör verkligen en skillnad. Skänk gärna till ”artecos vänner”.

    Nora fackel 2017-09-04 12:07:43
    Svara
  • Kan tipsa om projektet Hej Främling, http://www.hejframling.se/, superfint initiativ som finns på en hel del orter i Sverige nu!

    Paula 2017-09-04 11:46:03
    Svara
  • Barncancerfonden!

    Alexandra 2017-09-04 11:35:42
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!