MINA TVÅ ELLER TILL OCH MED TRE ANSIKTEN

Okej, förbered er nu på ett riktigt rackarns bjussa-inlägg. Det här är nog de mest ocharmiga bilderna på mig som el bloggo och dess blogoliner någonsin fått se. Men de är också satans roliga. Och alla gillar vi ju att skratta, så nu bjussar vi loss tycker jag!

Ovan bild tog jag i hängmattan en solig sommardag för lite sen. Tanken var först att ta en mysig å pysig hängmatteselfie, men när jag låg där och tittade på mig själv i telefonen började jag istället tänka på nåt helt annat; nämligen hur asymmetriskt mitt ansikte är. Det är ingenting jag har några problem på något sätt, det är bara något som är.

Det syns kanske inte så jättemycket på bilder, för då ler jag oftast eller gör någon annan min. Men när jag låg där i hängmattan blev jag nyfiken på hur asymmetrisk min feja egentligen var. Jag bestämde mig för att försöka fånga det på bild, och ansträngde mig för att se nollställd ut, så mycket rakt framifrån jag kunde. Ovan ser ni resultatet.

Inte den charmigaste bilden på yours truly måhända, men ganska så intressant. För shitoberto vad mina två ansiktshalvor är olika! Återigen – detta är inget klag på något sätt, utan mer ett konstaterande. Jag tycker om mitt ansikte och alla egenheter gör det ju till MIG, liksom. Och Niklas säger alltid att min sneda mun var det första han förälskade sig i, så att inte vara jämn är ju på intet sätt något dåligt.

Men. När jag låg där och tittade på ovan bild kom jag på en grej som jag läst om för länge sen – någon tidning hade gjort ett reportage om just asymmetriska ansikten, och gjort ”nya” ansikten i photoshop med enbart den högra eller den vänstra ansiktshalvan. Spegelvänt den ena sidan så att båda sidor blir symmetriska alltså. Och det var SÅ roligt att se! På de allra flesta blir skillnaden enorm, för de allra flesta är asymmetriska på ett eller annat sätt. Så jag bestämde mig för att testa.

Först tog jag min högra ansiktshalva och spegelvände den. Då fick jag fram följande raring:

!!! Inte direkt rasande smickrande att se måste jag säga. Men roligt! Och hörrni – frippan! Oj oj oj. Bloggvärldens (VÄRLDENS?) ocharmigaste?

När jag tog den andra sidan och gjorde ett symmetriskt ansikte av den såg jag ut såhär:

Nämen! En tunnare å näpnare variant, med en helt klart fräsigare frisyr. Ska vi ta å titta på alla mina ansikten på en och samma gång? Såklart vi ska!

Jaaa, hörrni. Jag tror nog ändå att jag föredrar min asymmetriska feja framför dessa jämna vansinneslooks.

När jag hade satt ihop bilderna ovan blev jag nyfiken på om det fanns fler spegelvända fejar på nätet, allra helst då på kändisar såklart. Och det fanns MASSOR! Dels fanns ju de som var toksymmetriska och som det knappt blev någon skillnad alls på:

Liv Tyler

Jay-Z

Salma Hayek

Ryan Reynolds

Scarlett Johansson

Meryl Streep

…och Barack Obama. Men det fanns även ett gäng som precis som jag helt plötsligt blev helt andra mänskor när halvorna spegelvändes:

John Mayer

Brad Pitt

Katy Perry

George Clooney

…och Marilyn Monroe. Så jag är i alla fall i gott sällskap. (Även om Marilyns olika ansikten måhända blev liiiiite charmigare än mina.??)

Det finns ju någon gammal tes om varför vi mänskor uppfattar symmetriska ansikten som vackra, och förmodligen har det att göra med primitiva instinkter vad gäller bäst chans till reproduktion och hälsa. Men givetvis sitter inte skönheten i symmetriska drag, titta bara vilka godbitar vi hade gått miste om om vi inte gett de här småsneda mänskorna en chans:

Ryan Gosling

Cindy Crawford

Katy Perry

Zac Efron

Shannen Doherty.

…så jag är i gott sällskap!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Hahaha ser så sjukt roligt ut när man gör sådär (om man inte är tokassymetrisk då). Måste testa igen på mig själv.

    Paulina Gunnardo 2017-06-13 13:12:54 http://paulina.gunnardo.se/blogg
    Svara
  • Haha, tack för att du är så bjussig ? ? Saknade verkligen hjärtknappen på detta inlägg!

    Victoria 2017-06-13 00:34:21
    Svara
  • Åh – jag minns också den artikeln. Pratat om den lite titt som tätt. Antar att den fanns att läsa i Vecko Revyn? Om jag kommer ihåg rätt så var E-type minst lik sig och Isabella Scorupco inte ett dugg förändrad. Tidningens förklaring var då att anledningen till att människor tyckte att hon var så vacker var just symmetrin. Fast jag håller med dig fullt ut. Människor är vackra – med både mer eller mindre symmetri!

    Therese 2017-06-12 22:27:31
    Svara
  • Oj vilket intressant (och roligt) inlägg! Måste prova på mig själv nu? Tack för bjussningen?

    Sallie 2017-06-12 22:05:14 http://sallie.se
    Svara
  • Tycker det här är så intressant! Och kanske är detta anledningen till att man har sin ”favvosida” när man plåtar osv. Igenkänningsfaktor ? Kram!

    Jennifer Nilsson 2017-06-12 21:43:23
    Svara
  • Vackrast av dom alla ♡

    Johanna 2017-06-12 21:39:07
    Svara
  • Haha, vilket roligt inlägg! Du är för härlig??

    Emma 2017-06-12 21:22:58
    Svara
  • Åh vilket bra & VIKTIGT inlägg!! Har den ”rätta” sidan att fota ifrån för annars tycker jag inte att jag ser ut som mig själv. Stör mig jättemycket på de även fast ingen annan lägger märke till de, (antar jag!) så fruktansvärt onödigt att lägga energi på sånna tankar. Detta inlägg var befriande <3

    Jossan Olsson 2017-06-12 21:21:40
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!