När det enkla är det bästa

Processed with VSCO with hb1 preset

Nu ska ni för höra om vår helg. Och jag hoppas ni sitter uppkuddlade i soffan (svengelska jag VET, men HUR mysigt uttryck?) med en varm kopp kaffe, för det här blir LÅNGT. Nu kör vi!

Lördagsmorgonen började på ett nästan klichéartat fantastiskt vis. Som vanligt vaknade jag med Iggy bredvid mig i sängen. Det första han gjorde när han vaknat var att säga ”Jag gillar dig mamma”. Och sen spenderade han ungefär en hel minut med att klappa mig i ansiktet.

Efter det beställde han ”Pippiboken”, och så låg vi kvar i sängen en halvtimme och spelade upp en massa Astrid Lindgren-truddelutter – och sjöng med såklart!

Jaaa, jag varnade ju för nästan klichéartat gull, och jag kan knappt tro själv att det faktiskt HÄNDE – men precis så började vår lördag. Jäkla gullig unge jag lyckats landa alltså.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Tack vare ett sjukt mysigt bud från ICA kunde vi gå loss på en frulle som påminde om att julen faktiskt står för dörren – vörtbröd, julskinka och senap! SÅ smarrigt!

Kombon vört, skinka och senap gick hem väldans bra även hos Iggy, som tyckte vi hade ordnat ”En väldigt bra frukost”.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Efter frullen blev det soffmys framför årets julkalender. Som ju är sjukt mysig, liksom PRECIS sådär som man önskar att en julkalender ska vara. Iggy blev väldigt taggad på att Selma ska försöka leta rätt på tomten, och han kommer följa julkalendern med stort intresse. Vi päron också.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Eftersom Niklas tyvärr hade sovit uselt senaste veckan, och toppat det med att sova i princip noll natten till lördag, drog jag och Igster ut på stan för att lämna pappa ifred en stund – och för att göra en massa mysiga ärenden!

Första stoppet var vår underbara blombutik Bladverket som ligger i samma kvarter som vi bor. Där valde vi en julig krans att sätta på ytterdörren, och som alltid när man är inne på Bladverket med sitt barn, så begåvas detta med en egen blomma. Så rackarns gulligt ju.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Iggy blev superglad, och rosen doftade så gott!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Efter kransköpet var det dags för lunch. Vi styrde kosan mot vår favorit Teatern i Ringen. Där finns maaaassor av smarrigt att äta, i lördags körde vi på varmkorv i lyxförpackning hos Magnus Nilsson.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Iggy tog en wienerkorv i bröd, och jag en mosbricka.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Smarrylarry!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Sen var planen att hitta en bra mössa till grodan. Vi har ett gäng olika, men ingen sitter perfekt. Antingen är de för stora, eller för små.

På H&M hittade vi ingen mössa, men däremot en Elsa-väska som Iggy kärade ner sig i totalt. Den står numera på önskelistan till tomten, och jag har en känsla av att tomten kommer leverera på den här punkten. Perfekt med en egen liten resväska eftersom vi ju drar till Portugallien på juldagen!

 

foto-2016-12-03-14-26-26-1

Men vänta, nu ljög jag. Vi hittade visst en bra mössa på H&M – en tomteluva! Perfekt till luciafirandet på föris nästa vecka. Kan tala om att Iggy knappt tog av sig den här luvan på resten av dagen, den var en SÅN succé!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Efter att vi klarat av alla måsten (kirra mössa, köpa toppstjärna till vår julgran, fixa hyacinter och mossa med mera) slank vi in på BR Leksaker för den obligatoriska lekrundan.

 

Processed with VSCO with b5 preset

Roligast var en robot som sa ”Fire! Fire!” när man tryckte på en knapp, men Iggy hörde ”Bajs! Bajs!” och skrattade hysteriskt. I sin tomteluva.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

När vi var klara på BR (vi är väl inte den enda familjen som går dit å leker, utan att handla? Ska jag skämmas ihjäl här nu?) var det fikadags! Vi drog till Louie Louie …

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…och beställde in en massa gotte. En cappo, en vegansk jordnöts/chokladkaka och en citrontårta.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Mums! Att hänga med Iggy på det här sättet är så rackarns ljuvligt. Och SÅ roligt – för oss båda! Ibland tror jag att man som förälder har en tendens att slå knut på sig själv i sin iver att liksom hitta på ”ROOOOOLIGA” grejer att göra med sina ungar. Och så glömmer man bort att de bara EXISTERAT I ETT FÅTAL ÅR (!!!), och därför tycker att det mesta är spännande. Även vardagliga grejer som att springa på stan å göra ärenden.

Och jag upplever att så länge man inte är stressad, utan kan ta sig tid att stanna upp och titta/leka/prata/undersöka – då är typ ALLT kul! Spränger man sen in en fika någonstans – ja men då är ju saken biff. Heja heja enkla nöjen alltså.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Efter fikat trampade vi hem, och hängde upp julkransen på dörren.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Vi satte fast toppstjärnan på vår lilla minigran…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…och placerade hyacinterna i fina glas.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Grankvistarna som vi fick kapa för att toppstjärnan skulle sitta snyggt fick en egen burk. Blev juligt det med tyckte vi!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Huxflux var det kväll, och mästerkocken kirrade tortelloni med vårlök och mozzarella.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

På söndagen var det andra advent, så vi tände två ljus – och upprepade lördagens succéfrulle med vörtbröd och julskinka. Efter det väntade en dag med kostymprovningar till en reklamfilm, men det får ni veta mer om i ett annat inlägg.

Hoppas ni hade en riktigt härlig helg ni med!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Här kommer ett klipp-tips till kanalen! Eftersom du Vanja är grym på att hitta vardagsglädje i alla möjliga små saker och situationer och verkar ha mycket bra tips kring det, så hur kul vore det inte om du gjorde typ en serie videos som tar upp just detta! Tänker mig typ titeln ”Vanja värnar vardagsglädjen”??? 🙂 Kram och tack för lätt bästa bloggen och youtubekanalen! (+ sinnessjukt söt groda)

    Malin 2016-12-06 18:37:42 http://None
    Svara
  • Så mysig helg Vanja! 🙂 Sådana dagar med barnen, då en har all tid i världen, är underbara! Och det lilla är verkligen det stora <3 Vår minsting Truls är också oerhört förtjust i vörtbröd :). Älskar er adventsljusstake!! Så himla fint! Köpt var? Eller har du trixat ihop den själv? 🙂 Kram!

    Sandra Hedman 2016-12-06 10:16:04 http://nouw.com/sandrahedman
    Svara
  • Ni såg ut att ha haft det hur mysigt som helst! ♥ Man behöver inte åka på lekland, gå på bio, hitta på en massa ”flådiga” saker som kostar pengar för att göra barnen glada och lyckliga.. det räcker med att man tar sig tid för dom och ÄR MED sedan spelar det ingen roll vad man gör bara man är med varandra 🙂

    Jannice 2016-12-06 09:27:34 http://womsa.se/jannice
    Svara
  • Här är en till som tar med kiddon till br för att leka ?☺️

    Erika 2016-12-06 09:24:29 http://None
    Svara
  • Åh så mysig dag! Och sötaste lilla Iggy. Älskar dina sådana här ”daginlägg” och framför allt älskar jag eran youtubekanal. SÅ härlig ju 🙂 Du sprider faktiskt lite vardagsglädje Vanja!

    Kram Märta

    PS. Skrev ett viktigt inlägg på min blogg som jag tror att du skulle kunna reagera starkt på också. Så kika in om du vill hehe 🙂 http://larssson.webblogg.se/2016/december/nu-far-det-vara-nog-2.html

    Märta 2016-12-05 21:08:27 http://www.larssso.webblogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!