Från grötfrulle till soffmys

fikabarenDags att bjussa på lite vardag tänkte jag! Såhär såg min gårdag ut – från morgon till kväll. Häng med vettja! Jag inledde med en rejäl frulle på Fikabarengröt, cappo och ett ägg med Kalles (som dock inte hade hunnit komma när bilden togs). Älskar att äta grötfrulle – och att ha rostade pecannötter, blåbär, banan och sen toppa med honung och skummad mjölk är nog favoritkombon. Nom nom.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Medan jag frullade gick jag igenom #JosefinOchVanja på Inspirationstagram och hittade SÅ många härliga bilder som togs efter livepoddisen i lördags.

 

Processed with VSCO with hb1 presetDet var så himla, himla kul att få träffa alla gulliga brudar – och att få kramas!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Hoppas hoppas att jag hittade de flesta bilderna. Instagram är ju så störigt upplagt – man kan bara se 100 händelser tillbaks i tiden (kommentarer, gilla-markeringar och taggningar), vilket gör att jag och alla andra som har lite fler följare missar SÅ himla mycket.  100 händelser kommer man upp i rätt snabbt så fort man lagt upp en ny bild, så tyvärr är det väldigt många kommentarer osv som man aldrig ser (som är på andra bilder än den man precis lagt upp alltså).

Så om det är någon av er som tycker att jag är en trist typ som inte svarat på nåt på Insta beror det med största sannolikhet på den här störiga 100-händelsergrejen, och att jag därför aldrig såg taggningen/kommentaren. Hursomhelst – jag hoppas att jag hittade de flesta bilderna från livepoddisen genom att kolla på vår hashtag, bästa bästa frullesysselsättningen!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Efter frullen slank jag till glammisoffice, och eftersom jag officiellt sett inte längre jobbar kvar, så hade glammisarna kirrat blomster på mitt skrivbord. Från och med den här veckan jobbar ju jag egentligen inte på GM, men jag kommer vara med på måndagsmötena ett par veckor framåt, för att se att allt flyter på som det ska.

I dag städade jag dock ur min plats, och Malin flyttade till min hörna. VD-hörnan, ha ha! Där kommer hon ROCKA!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Malin hade fixat världens sötaste kort – med en fågel för att symbolisera att jag flyger bort från GlamMom, men att jag liksom kommer flaxa runt här i kvarteren.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Det stod inget på kortet, det var fyllt med hjärtan. För det här ÄR ju inte ett avsked, bara ett sätt att fortfarande vara engagerad i Glam Mom – fast på ett annat sätt än tidigare. Men vi grät ändå. Såklart.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Hedersgäst på glammisoffice i går var Carolines lilla Flippen. Hon var sjuk å hemma från föris, och fick därför hänga med oss istället.

 

dsc01253

Och som det lilla A-barn hon är somnade hon (i Glammis-Picklans famn… #GÖLL) precis lagom till att vi skulle dra igång vårt måndagsmöte. Bra jobbat Flippen!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

På mötet gick vi igenom vad vi ska puffa för den här veckan (den HÄR toksnygga amningsbhn som vi precis fått in – HUR rackarns ljuvlig?), hur budgeten ser ut, vilka influencers vi kommer jobba med den närmsta tiden, kundtjänst och övriga idéer. Men först av allt pratade vi om våra helger, det inleder vi alltid med. Får inte glömma myzet liksom.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

När vi var nästan klara med mötet vaknade Flippen, men hon tyckte att det var mycket roligare att titta på Babyloonz än att lyssna på oss. Så hon kollade in de senaste barnlåtarna vi lagt upp, och vi fortsatte måndagsmötet. Bra deal och win / win.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

När mötet var över slank jag till mitt och Jossans nya kontor, som bara ligger ett stenkast från glammisoffice. Där hade vi ju loppis i söndags, så jag packade ihop det som hade blivit kvar – vilket knappt var nåt alls!

Här får ni också en liiiten sneak peek på vårt kontor, visst ser det gulligt ut? Spana in FLAMINGOTAPETEN! Så himla göllig ju! det kommer bli SÅ fint!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Lyckades ratta hem det som blev kvar från loppisen + galgar + klädhäst + väska i ett enda svep. Rätt så begåvat tycker jag. De plagg och pjucks som inte såldes i söndags får Sellpy ta hand om, så håll utkik på Tradera!

Och jag vet att många av er vill att jag ska ha bloppis, för självklart kunde inte alla som ville komma i söndags pga geografi etc. Och jag funderade på det, men kände att nej – jag orkar inte. Har stressat som en gnu i så många veckor nu och behöver skala bort grejer, inte lägga till. Så jag väljer att vara snäll mot mig själv och göra det som är enklast för mig just nu. Hoppas ni förstår.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Väl hemma möttes jag av handyman som var i full färd med att sågasågasåga. Vi har nämligen beställt en sänggavel, men måtten var lite fel så vi behövde korta ner den en smula. Det är nu fixat, bilder på sänggaveln (det blev SÅ fint!) kommer inom kort.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Efter loppisgrejsandet var jag hungrig som en häst, och smarrade i mig gårdagkvällens pad thai-rester samtidigt som jag avverkade mail. Ser nu att min lunch hade sällskap av Iggys hammarhaj Kajsa, ha ha! (HUR sött är det inte att han döpt den till Kajsa förresten? Älskart.)

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Var ju dock alldeles för hungrig för att fin-äta med pinnar, så de byttes ut mot en gaffel i princip omgående. Ni som hänger med på Snappis vet ju att jag nästan alltid äter min lunch med sked (oavsett rätt – enklast att skyffla in maten med ju), men gaffel funkar det med.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Klockan 16.30 var det dags att hämta grodan, och som vanligt ville han gå till ”Glammis-gården”. Det är gården utanför Glam Moms kontor. Där finns det alltid massor av leksaker och åkdon strösslade – och man får låna allt. Himmelriket ju. Så Iggy cyklade…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…och körde bil…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…och sparkcykel (ingen hjälm I know, men vi åkte väldans försiktigt)…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…lite springcykel hann vi med också…

 

Processed with VSCO with hb1 preset…till och med la mama provade åkdon i form av sparkcykel…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…och sen avslutade vi med att cykla lite till. Åkdonsfest!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Vid 17.45 började vi dra oss hemåt. Då ville det lilla barnet inte längre ha skor och strumpor på sig – trots att det var iskallt. Så jag fick ratta hem en barfotaunge. Försökte kompensera ”dålig mamma”-grejen med att se extra kompetent ut på nåt sätt, för att liksom visa att jag ju VISST är en bra morsa, trots en barfotaunge i vagnen i 9-graderskyla. Inte lätt. Och varför bryr man sig ens? Gaaahhh.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Eftersom både Niklas och jag är svintrötta för tillfället, så blir det inte mycket lagad mat hemma. Till middag hämtades det därför mat från ljuvliga Gossip. Min favorit är Roti Kebab – kyckling, grillade grönsaker och linser i en slags brödpannkaka som är SÅ smarrig!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Efter middagen inträffade (som alltid) den klassiska fotbollsstunden, men den glömde jag ta kort på. Den brukar i varje fall alltid äga rum i Bara Vara-rummet, som nu är omdöpt till Fotbollsrummet. Där övar jag och Iggy på rökare, rackabajsare och höjdare. Blir aldrig tråkigt.

Runt 20.15 satte sig en nybadad far och son-duo sig i soffan, och tack vare att Iggy inte sovit på föris så slocknade han runt 20.45. HALLELUJA. Då blev det Netflix-dokumentär för mig och Niklas.

Et voilà – det var alles! En helt vanlig dag med familjen Wikström Malmqvist!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Det låter ju ganska passande att han inte sover på föris för att kunna somna på kvällarna, eller? 😀 Så mysigt inlägg, älskade att ni hann prova ALLT på glammis-gården, haha! <3

    Amanda 2016-10-08 17:21:45 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • Kanske är det dags att Iggy slutar sova på förskolan? Vår son är jämngammal, och har alltid strulat med sömnen (sovit lite). Redan innan sommaren hände det att han inte somnade på dagis hur mycket de än försökte. Så i somras under ledigheten slutade han helt enkelt, och våra nattningar är betydligt enklare nu!! Sen är eftermiddagarna desto kämpigare… Dessutom har han pottränat och haft en pluttig lillasyster så hemmalivet har varit något kaotiskt senaste månaderna. Men nu är han i princip torr, håller humöret även efter kl 15 och lillasyster har hunnit bli ett halvår. Vi anar ljuset!

    Ulrika 2016-10-05 16:56:40 http://None
    Svara
  • Läser ikapp några inlägg och slås än en gång av din begåvning på flera plan. Så talande, härligt, fint, trovärdigt och alltid alltid med en skön och skarp text. Du äger:) som ungdomarna säger;) Sug åt dig! Blir nästan ledsen, eller jag bliiir det, för att jag inte kunde vara med i helgen:( Fantastiskt att du kunde vända pruttdepp till vrålpepp:) Glöm inte att inse ALLT du åstadkommit och gör nu, för det är väldigt mycket och många skulle aldrig klara av 1/3. Foka på det och inte på vad du inte gör.. Alltså er lilla ubersöta son vill man bara ta upp och krama, sällan man ser ett så fint barn, kanske topp 3 finaste barn jag sett och definitivt ögonen! Alla barn är söta sägs det men nä det tycker inte jag;) Hoppas du snart tar lite egentid som man märker och gläds med när du får. Pepp och kram fina inspirerande du.

    Åsa 2016-10-05 16:46:28 http://None
    Svara
  • Så himla mysigt att få följa din dag på det här sättet! Jag säger tummen upp för mer sådana inlägg.
    Hoppas att du får en bra dag. 🙂 <3

    Bernadett 2016-10-05 11:36:37 http://dottes.blogg.se
    Svara
  • Tusen tack för en toppen helg! 🙂 Ni är bäst. Kramar i massor ”granit-tjejen”

    Lina 2016-10-05 00:51:12 http://None
    Svara
  • Så mysigt och fint inlägg!! Gillade detta skarpt, kul att se en helt vanlig dag i fina bilder liksom 🙂 ser sååå mycket fram mot att se hur ert kontor blir!

    Sandra Nicole 2016-10-04 23:59:52 http://www.sandranicole.se
    Svara
  • Åh vad stor han börjar bli 🙂 Har haft en blogg break från min vanliga blogg sen i somras och inte läst så mycket bloggar heller, så nu var det ett tag sen jag läste din blogg. Men har nu startat igen och funnit ny motivation till bloggandet 🙂 Roligt inlägg att få inblick från hela din dag, blir nästan lite inspirerad att göra nåt liknande.

    Jeanette 2016-10-04 23:10:50 http://nouw.com/fruthomsen
    Svara
  • Hej Bästaste du!! Undrar lite vad inredningsbutiken hette som Ni fick så fina presenter ifrån? 🙂 Var även halsbandet därifrån? 🙂

    Ha en fantastiskt kväll nu!

    Många kramar

    Kristin

    Kristin Almgren 2016-10-04 22:29:23 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!