Smarrig brunchrätt!

DSC01923

DSC01924Här är en sjukt enkel, snabb, billig och GOD brunchrätt som Niklas brukar laga på helgerna. När ni läser receptet kommer ni tycka att det låter superkonstigt (ägg kokta i grädde liksom – hallåååå?!), men låt inte det avskräcka! Detta är sjukt smarrigt, tänk att ni sitter på typ Gemma i New York – där skulle den här rätten passa som hand i handske.

Du behöver:
2 ägg per person
1 deciliter grädde per ägg
Parmesanost
En nypa muskot
En nya paprikapulver

Gör såhär (recept för två personer):
Häll fyra deciliter grädde i en stekpanna, pudra i en smula (inte mycket!) riven muskot och en skvätt paprikapulver. Låt detta koka i några minuter tills grädden tjocknat litegrann. Knäck då i de fyra äggen, och strö riven parmesan runtom dem. Niklas brukar blanda parmesan med vanlig smakrik ost, det går också bra. Pudra över lite paprikapulver på varje äggula, och låt allt puttra i tio minuter, eller tills dess att äggulorna ser ut som du vill ha dem. Vi gillar mellanrinniga gulor. Servera med en enkel tomatsallad; tomatskivor och finhackad schalottenlök – med en vinaigrette över. Klart!

 

DSC01927

DSC01929Förutom brunchrecept bjussar jag även på en kik på ytterligare ett Röda Korset-fynd – denna darling ljusstake som blev min för ynka 30 pix! Älskar att shoppa på Röda korset!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • tycker inte alls det låter märkligt? grädde gör väl bara allt godare!? ;D

    ISA 2015-10-05 17:36:33 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Okej, är uppenbarligen inte ett gastronomiskt geni men vad menar du med en del grädde per ägg?

    Malin 2015-10-05 15:40:40 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!