Dubaitips

dubai 3

Blogoliner! Nu behöver jag er hjälp igen, ni brukar ju sitta på så himla många fiffiga tips. Jag, Niklas å Grodan planerar en resa till Dubai. Vi tänkte åka i slutet på februari eller början på mars och skulle bli väldans glada för alla typer av tips ni kan komma med.

 

dubai 1

Är det någon som har varit där? Har ni i så fall tips på bra restauranger, härliga hotell, kul saker att se och göra? Jag har fått tips om den här sajten som ska innehålla bra grejer som är barnvänliga, men skulle bli väldans glad för fler bra idéer. Hur ska man klä sig – måste man täcka axlarna/benen? Eller vad gäller egentligen?

Du som tipsade om den indiska restaurangen för lite sen (och som hade kompisar som skulle åka till Dubai med kids) – snälla snälla, lägg in det tipset på det här inlägget också så har jag allt samlat.

 

dubai 2

Jag och Niklas gillar ju märkligheter (vi trivdes som fisken i vattnet i Japan kan jag tillägga), så vi MÅSTE ju bara besöka detta luriga ställe. Bygger man en artificiell skärgård i form av en palm, ja då är en resa dit livsnödvändig.

Så snälla ni – alla Dubaitips emottages superdupermegatacksamt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Jag upplevde att det inte alls var strikt med klädseln. Jag var supernojig första dagarna och täckte både armar och ben, ända tills jag såg folk gå runt i miiiiiinikjolar och korta klänningar. De har ju sina regler men jag tror att i och med att majoriteten av stadens befolkning är expats så har de överseende med rätt mycket.

    Annalisa 2014-12-24 02:03:02 http://None
    Svara
  • Klistrar in min förra kommentar här då!

    Jag lurade med pojkvännen till en indisk vegetarisk restaurang på vår årsdag som serverade massa gott som han inte har ätit sen han var liten. Han ÄLSKAR dosa (indisk crêpe vars smet är gjord på malda rinser och ris) och han tyckte att de var helt superba där så om ni gillar sånt, eller vill prova om ni aldrig har ätit, så borde ni prova det stället. Han beställde tre olika rätter, jag beställde en och han hade hunnit äta upp sina rätter innan jag var klar med min.. Såatte, det säger väl lite om deras mat. Det är inget fancy place men det är absolut värt ett besök! Aryaas Vegetarian Restaurant heter den restaurangen.

    En annan restaurang jag fick tips om av en vän som bott i Dubai i snart 3 år är Ravi i Deira. Pakistansk mat och enligt honom “ett superbudgetställe med plaststolar, muggar i frigolit osv men väldigt bra mat”. (Kompisarna som var i Dubai i början av månaden var och åt där och tyckte det var supergott! )

    Vi spenderade en kväll på Souk Madinat och det var så otroligt fint och mysigt där så det får ni absolut inte missa.
    Sen rekommenderar jag att ni tar en fika i Dubai Mall på Chocolate Bar, den som ligger precis bredvid skridskobanan. Det är där många ungdomar hänger på kvällarna och några av dem kan göra riktigt imponerande saker på isen. Vi satt och kollade i nästan en halvtimme och hann se synkroniserad dans, dance battle och t.o.m lite breakdancing. Väldigt underhållande!

    Av de stora galleriorna föredrog jag Dubai Mall. Tyckte det var stort nog och det var mycket mysigare än Emirates med fontänen och den delen man kommer åt via minibron som Josefin skrev om.

    Kompisarna som var där nu i december tipsade om Global Village. Fick inte riktigt grepp om vad det var exakt, mer än att det lät svincoolt, så jag länkar istället!
    http://globalvillage.ae/en/

    Nu ska jag raida min väns (den som bor i Dubai) fb-sida efter restaurangtips. Återkommer när jag har fått ihop en lista!

    Annalisa 2014-12-24 01:45:21 http://None
    Svara
  • Har precis kommit hem från en vecka i Dubai med en femmånaders bäbis och vi ÄLSKADE det! Allt är så plastic fantastic så det är i min smak inget ställe att flytta till, men som semester är det nice!

    Jag skulle rekommendera ett hotell vid stranden och då gärna vid Jumeirah Beach Residence (JBR) som är en beachwalk full med restauranger, kaféer och affärer. Självklart mycket turister men också mycket locals och framförallt väldigt barnanpassat. Några bra ställen i JBR är Sushi Art och Lauduree (mums!).

    Alkohol serveras bara på restauranger/barer som ligger i samband med hotell. Och även de bästa restaurangerna ligger i hotell. Tex en superbra vietnamesiskt ställe (kommer ej ihåg namnet) i Shangri-La hotel.

    Klädsel är inget problem, de är inte så strikt som det verkar. Men vill man vara på den säkra sidan bör man täcka axlar och knän.

    Om nu vill gå på marknader ta en abra (båt) till krydd och guldsoukerna, de ligger precis brevid varandra.

    Om ni åker till Medinat Juneirah, ett konstgjort kanalområde à la Venedig så ät inte där (typiska turistfällor!!).

    Skulle även rekommendera att boka in afternoon tea eller cocktails på Burj al Arab, det är dyrt men såååå fascinerande med den så extremt överdådiga lyxen på det hotellet.

    Kolla gärna in också Dubai Mall (över 1000 affärer, isrink, två våningars akvarium etc) som ligger brevid Burj Khalifa (världens högsta byggnad).

    Om ni hinner kan ni ju även göra en utflykt lver dagen till Abu Dhabi…

    I Dubai måste man ta taxi/t-bana överallt (taxi är billigt!), man kan typ inte promenera runt då hela staden är uppbyggd på motorvägar. Enda promenadområdena som vi hittade var JBR och ”mallen”.

    Hoppas ni gillar det, det gjorde vi!!

    Maria 2014-12-18 06:35:14 http://None
    Svara
  • Hej! Jag har en mor som bor i Oman (granne med Dubai) så vi har varit i Dubai väldigt många gånger de senaste sex åren. Vi ska åka dit om en månad typ och har en ettåring, så antar att fokuset blir annorlunda denna gång. MEN. Tänker ändå tipsa om några saker vi upptäckt när vi åkt dit tidigare:
    – Bästa allmänna stranden tycker vi är Jumeira beach park. De har någon dag i veckan som är enbart för kvinnor, så det kan man ju kolla upp innan.
    – En favvorestauranh är en Sydafrikansk restaurang som ligger intill Dubai Mall, på andra sidan en liten minibro precis vid en gigantisk utomhuspool där de även har väldigt spektakulära fontänshower (som man kan skåda från restaurangen)
    – Dubai mall är så sjukt stort och bra! Är man i Dubai typ 5 dagar hinner man i alla fall omöjligt igenom alla affärer om man är där några timmar varje kväll. Finns även isrink, ett JÄTTEakvarium, vattenfall mm
    – Vattenparken på Atlantis är trevlig och har en fin strand
    – Finns en jäkligt häftig bar högst upp i en av skyskraporna som också ligger vid Dubai mall. Har dock glömt namnet..

    Det var några små tips, hoppas ni gillar Dubai! Vi älskar det. Blir spännande att se stället med barnfamiljsögon också.
    Varma hälsningar Josefin

    Josefin 2014-12-17 20:29:01 http://None
    Svara
  • Hej, det är en cool stad som har en blandning av det mesta. Var där med några tjejkompisar för ett par år sedan.

    Mina tips är att bo på ett hotell som ligger vid stranden. Det gjorde inte vi… Det finns allmänna stränder men de vi hittade saknade solstolar och parasoll så det blev sjukt varmt att ligga på stranden. Kryddsouken gillade vi, liksom den med tyger, pryttlar och annat. Vi lyxade till det med en brunch uppe i Burj al Arab dyrt men rätt häftigt. Man kunde äta hur mycket hummer, skaldjur man ville fanns även anklever om man gillar det. Och nästan allt annat man kan tänka sig. Om jag minns rätt så var det en del barn där. Det var fint men inte så fint att man kände sig obekväm.

    Vi tyckte Burj Khalifa var lite överskattat… Hade nog velat komma ännu högre upp än vad man fick…

    Shoppingen är grym, köpcenter är det som gäller. Det är ju en ”låtsas-stad” men olika områden. Mycket taxiåkande blev det mellan olika ställen. Taxi var billigt och det var för varmt/långt att gå. Osäker på om det finns bilstolar i dem. Kan vara värt att kolla upp. Det finns även bussar men vi testade inte.

    Ska klura på om det var något annat vi tyckte var grymt bra.

    Sara 2014-12-17 16:40:23 http://None
    Svara
  • Hej Vanja!
    Kul med Dubai, det är en fantastisk stad där du kan få ta del av en stor stad med häfta och mäktiga byggnader till fina stränder.

    Angående klädsel så ansåg jag inte att de var så jättenoga. Jag drog på mig någon kofta om jag var i ett köpcentrum eller någon längre kjol, Tänkte även på detta om vi var ute och åt finmiddag på kvällarna. Men att gå i bikini på stranden eller shorts på gatan, på hotellet ansåg jag inte som något problem. Utan tänk på lite större allmäna platser som köpcenter och restaurang för att visa respekt.

    Tänk även på att man inte får pussas offentligt och dricka alkohol kan även vara känsligt.

    Men jättekul att ni ska dit, verkligen en av mina favorit resemål hitils. Jag skulle annars rekommendera guld marknaden, finns även andra marknader (ni verkar gilla de). Åk upp i världen högsta byggnad Burj khalifa.

    Finns även en vattenpark/lekland som heter atlantis ute på palm ön. Detta ställe har även en egen privat strand. Iggy är i för sig bara 1, men tänkte eftersom han gillar att bada 🙂

    Dubai har GRYM shopping
    Besök: Mall of The Emirates – De har en skidbacke i köpcentrumet som är riktigt mäktigt. Detta köpcentrumet är stort och innehåller allt du kan tänka dig.

    Hoppas ni får en underbar resa. God jul.

    sandra 2014-12-17 14:55:42 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!