Hur länge försökte ni?

graviditetstest

…tills dess att stickan plussade och ni blev gravida? Fick denna fråga från en tjej därute, och tänkte att vi med gemensamma krafter kanske kan ge henne någon slags uppfattning:

Jag har en liten fråga som jag hoppas att du har lite insyn i. Hur lång tid tar det egentligen att bli gravid? 7 månader sägs ju vara medel, men jag vill höra från en riktig människa med lite koll (som själv och som har bekanta som är/varit gravida) hur lång tid det tar innan man får till det. Kan inte höra mig för själv, eftersom det inte är officiellt att jag och min sambo försöker. Vi är inne på fjärde försöket nu, och jag börjar bli orolig. Nästan varenda person man läser om på nätet har ju blivit gravid på första försöket!
Jag är ju en av de där (lyckliga, har jag insett i efterhand) som blev på smällen på första försöket. Så det är därför som jag tänker att jag ställer frågan vidare till de fina mamas som läser den här bloggen, så att du kanske kan få en lite mer varierad bild. Jag hoppas att några av er tar er tid att svara. Det jag kan tänka mig är att det finns lika många ”normala” tider det tar att bli gravid, som det finns par. Om jag ska titta på min egen bekantskapskrets så har det varit väldigt spridda skurar. Vissa har lyckats direkt, andra har fått försöka i flera år. Och flera av mina vänner har även fått missfall en eller ett par gånger innan både första och andra barnet.Men barn har det så småningom blivit för alla, även om det tagit tid och funnits hinder på vägen.

Men jag tror att det viktigaste av allt är att inte stirra sig blind på de där stickorna, för jag tror inte att det är en myt att kroppen ”låser sig” om man snöar in för hårt på just att man måstemåstemåååste bli gravid. Har ett exempel på det i min närhet, en kompis som önskat sedan tonåren att få bli mamma, och inte gjort annat än försökt i över tio år. Det slutade med adoption efter åratal av både statsfinansierade och egenfinansierade IVF-försök, och så mycket frustration och ångest. Så nu har de världens sötaste lilla adopterade tjej. Men – vad händer, knappt ett år efter att de fått sitt adopterade barn? Jo, hon blir gravid såklart. Just för att det där måstemåstemåååååste släpptes. Tror jag.

Så nu har de en fantastisk familj med såväl adopterade som biologiska barn, och de är inte det enda exemplet på liknande historier. Mina egna föräldrar försökte i nästan två år för att få barn. Och det var först när de tagit steget och inlett en adoptionsprocess som min mamma blev gravid med mig. Också för att hon slappnade av, är jag övertygad om. Så försök att ta det lugnt är mitt råd, och stirra dig inte blind på den där stickan. Men köp ägglossningsstickor och ha koll på dina fertila dagar, så ökar ju såklart chanserna att ni ska bli preggo snabbt dramatiskt. Och viktigast av allt – glöm inte att ha KUL på vägen, det är ju faktiskt himla härligt att jobba på att styra upp kids.

PS – Till dig som ställde frågan: jag ställer den på min Instagram också (du hittar mig på @vanja_vfv) så får vi säkert ännu fler svar där

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!